به گزارش مهرنما فارس،خوردن متوسط برخی خشکبارها مانند بادام زمینی و بادام میتواند در کاهش کلسترول خون کمک کند. خشکبار حاوی چربی سالم و آنتی اکسیدانهایی است که به حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی شما کمک میکند.
چقدر خشکبار مصرف کنیم؟
درهر هفته شما باید ۲ تا ۳ وعده خشکبار مصرف کنید. هر وعده خشکبار حدود یک سوم لیوان است. ولی در میزان مصرف خود دقت کنید، زیرا خشکبار حاوی کالری فراوانی است. نکته مهم دیگر در مصرف خشکبار این است که از خشکبار بدون نمک استفاده کنید.
خوراکیهای کاهندهی چربی خون
خوراکیها میتوانند کلسترول مضر خون (LDL) را کاهش و کلسترول مفید خون (HDL) را افزایش دهند و نیز مانع اکسیداسیون LDL و در نتیجه کاهش صدمه به عروق شوند. اینها دقیقاً همان مواردی است که داروهای شیمیایی کاهندهی چربی خون انجام میدهند.
خوراکیهای مختلف مکانیسم اثرهای متفاوتی دارند. به طور مثال ” جو ” با کاستن ذخایر اسیدهای صفراوی در رودهها سبب کاهش چربی خون میشود، یا آنتی اکسیدانها با به دام انداختن LDLهای اکسید شده به تنظیم چربی خون کمک میکنند.
نمونه خوراکیهای کاهنده کلسترول بد خون: سیب، جو، هویج، سیر، گریپ فروت، سبوس، لوبیای سویا، گردو و بادام است.
مصرف آجیل و چربی خون
مداخلات غذایی با هدف کاهش غلظت کلسترول خون و تعدیل سطوح لیپوپروتئینهای خون، اساس برنامههای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی را تشکیل میدهند. به تازگی نیز مطالعات بسیاری در زمینه اثر دریافت مغزهای گیاهی بر کاهش ریسک بیماری قلب و عروق و کاهش سطح چربی خون صورت گرفته اند. باید بدانیم که مغزها مواد غذایی کاملی محسوب میشوند که در طول تاریخ توسط بشر مورد استفاده بوده اند و مشخصههای تغذیهای منحصر به فردی نیز دارند: غنی از پروتئین گیاهی، اسیدهای چرب غیر اشباع، فیبر، مینرال، ویتامین و ترکیباتی مانند آنتی اکسیدانها و فیتواستروژن ها.
انتهای پیام/