به گزارش مهرنما فارس،«مهلا ساسانی فرد» کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت:در بیماری کووید۱۹ بدن درگیر فرایندهای التهابی شدید می شود و به دلیل تغیرات در فرآیند کاتابولیسم پروتئین ها، بسیاری از بیماران درجاتی از تحلیل و ضعف عضلانی را تجربه می کنند.که ممکن است تا مدت ها علائمی مثل ضعف، خستگی، دردهای عضلانی و سردرد را تجربه کنند.
وی افزود:برای بازیابی قوای جسمانی و بازیابی ذخایر از دست رفته بدن، تامین انرژی و پروتئین کافی بسیار اهمیت دارد و لازم است بیمار رژیم غذایی غنی از پروتئین و مواد غذایی آنتی اکسیدان و ضد التهاب داشته باشد.
در این راستا توجه به توصیه های زیر ضروری است:
گوشت قرمز، ماهی، مرغ، بوقلمون، تخم مرغ، شیر و لبنیات کم چرب (به ویژه لبنیات پروبیوتیک) حبوبات و سویا، منابع غنی از پروتئین هستند.
مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده و قندهای ساده مثل انواع شیرینی ها، قند، شکر، نوشابه، آبمیوه صنعتی، همچنین غذاهای چرب و سرخ کرده مثل فست فودها، روغن حیوانی و لبنیات پرچرب بایستی محدود شود، چون مصرف این مواد غذایی باعث تشدید التهاب و فرایندهای اکسیداسیون در بدن می شود و دوران نقاهت را به تاخیر می اندازد.
روزانه دست کم سه واحد میوه و سه واحد انواع سبزی مصرف شود؛ سیب، مرکبات، کیوی، آلو زرد، گلابی، لیمو ترش، سیر، کلم بروکلی، کدو حلوایی، بامیه، هویج، چغندر، فلفل دلمه ای رنگی و گوجه فرنگی سرشار از انواع ویتامین ها هستند.
مصرف مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان مثل زردچوبه، دارچین، زنجبیل، چای سبز، آویشن، عسل طبیعی، روغن زیتون را فراموش نکنیم.
مصرف منابع غذایی حاوی اسیدچرب امگا۳ را افزایش دهیم؛ در این زمینه انواع ماهی به ویژه سالمون و ساردین؛ مغزها به ویژه گردو، بادام و بادام زمینی؛ دانه ها مانند تخم کتان، تخمه کدو و روغن کانولا توصیه می شود.
منابع غذایی حاوی منیزیم مثل سبزی های برگ سبز، مغزها، حبوبات، شکلات تلخ و موز به کاهش سردرد و دردهای عضلانی کمک می کند.
مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B نیز در این دوران مفید است، در این زمینه مصرغ غلاتی نظیر گندم و برنج؛ حبوباتی نظیر لوبیا، عدس و نخود؛ همچنین جگر، گوشت و تخم مرغ، شیر و لبنیات در وعده های غذایی اهمیت دارد.
انتهای پیام/