به گزارش  مهرنما فارس، قارچ‌ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند، اما همه قارچ‌ها خوراکی نبوده و بعضی سمی و بسیار خطرناک هستند. خوردن چند لقمه از این قارچ‌ها می‌تواند کبد، کلیه و حتی مغز را از کار انداخته و گاه موجب مرگ شود.

تشخیص قارچ‌های سمی

دکتر مسعود قنبریان، رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز می گوید : حتی افراد متخصص هم بدون نظر آزمایشگاه نمی‌توانند از روی ظاهر یا مزه قارچ بگویند کدام قارچ وحشی خوراکی و کدام قارچ سمی است. تنها در آزمایشگاه‌های ویژه می‌توان خوراکی بودن قارچ‌ها را تایید کرد. هیچ آزمایشی هم وجود ندارد که افراد عادی بتوانند انجام دهند و از طریق آن از خوراکی بودن قارچ اطمینان یابند.

راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت با قارچ

· در سفر از خوردن گیاهان و قارچ‌هایی که از طبیعت چیده شده اند پرهیز کنید.

 

· عدم مسمومیت جانورانی که از این گیاهان و قارچ‌ها مصرف داشته اند به هیچ وجه دلیل غیر سمی بودن آن‌ها نیست. تشخیص گیاهان و قارچ‌های سمی از انواع بی خطر بسیار مشکل است.

 

· از به کار بردن گیاهان موجود در طبیعت، در تهیه دارو، معجون یا چای خانگی پرهیز کنید. دانه‌های گیاهان را نجوید.

 

· در صورت وقوع مسمومیت با گیاهان موجود در طبیعت و یا قارچ ها، مصدوم را در سریع‌ترین زمان ممکن به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنید.

 

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

· درد معده، استفراغ، اسهال، تب بالا، نبض تند، ضربان نامنظم قلب، کاهش فشار خون، سردرد، سرگیجه، غش، تاری دید، مشکلات تنفسی، سستی و بی حالی، تشنگی بیش از حد، هذیان، تشنج، کما و حتی مرگ، از علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی است.

 

· از بدترین علائم مسمومیت با قارچ‌های سمی، آسیب به کبد و کلیه‌ها است که می‌تواند در ابتدا به صورت یرقان یا زردی بروز پیدا کند.

 

اگر به مسمومیت با قارچ مشکوک شدیم، چه کنیم؟

· در صورت هرگونه شک به مسمومیت با قارچ باید هرچه سریع‌تر فرد مسموم شده را به بیمارستان منتقل کرد.

· نباید جلوی تخلیه معده فرد مسموم شده را گرفت.

· گاهی لازم است فرد مسموم شده را مجبور به استفراغ و تخلیه معده کرد تا قارچ‌های سمی باقیمانده خارج شود و از این طریق از ورود سم بیشتر به بدن پیشگیری کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *