۲- حالت فلسها و پولکها در ماهی
وی افزود:در رابطه با ماهی های تازه، فلسها به طور کامل به بدن ماهی چسیبیده و به سختی جدا میشود؛ در حالی که در ماهی های فاسد فلس ها برجسته بوده و به راحتی کنده میشود.
۳- شکل بدن ماهی
فیروزه ادامه داد:بدن ماهی های تازه قابلیت ارتجاعی دارد و فاقد ترشحات است؛ در حالی که فشار با انگشت روی بدن ماهی های فاسد، ایجاد فرورفتگی میکند. همچنین ترشحات بدن ماهی زیاد بوده و حالت چسبندگی دارد.
۴- چشمهای ماهی
این کارشناس اضافه کرد:در ماهیهای تازه علاوه بر اینکه چشمها شفاف و درخشان است، حالت محدب دارد؛ اما در ماهیهای فاسد چشمها تیره و کدر است و کره چشم در حفره چشم فرو رفته است.
۵- سرپوش گوشها
زهره فیروزه تصریح کرد:در ماهیهای تازه سرپوش گوشها به طور تقریبا کامل چسبیده است و سطح داخلی آنها لکه ندارد، اما در ماهیهای تازه این سرپوش ها تا حدودی جدا بوده و بر روی سطح داخلی آن لکههای قهوه ای و قرمز رنگ دیده میشود.
۶- حالت آبششها
او گفت:در ماهی های تازه آبششها مرطوب و به رنگ قرمز روشن است، اما در ماهی فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگی خاکستری دارد