نوروز و خودمراقبتی تغذیه‌ای در بیماری‌های قلبی عروقی
نوروز و خودمراقبتی تغذیه‌ای در بیماری‌های قلبی عروقی
رعایت رژیم و پرهیز‌های غذایی در ایام نوروز یکی از چالش‌های اصلی افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن است.

به گزارش مهرنما فارس ،کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیرازگفت:یکی از انواع بیماری‌های مزمن شایع در کشور ما مشکلات قلبی عروقی است که نیاز به توجه و مراقبت فراوان در وعده‌های غذایی دارد. در این مطلب توصیه‌های مربوط به رژیم غذایی ایام نوروز در بیماران قلبی عروقی را با هم دنبال می‌کنیم:
زهرا مغدانی افزود:یکی از موارد مهم در افزایش سلامتی افراد و همچنین بیماران قلبی عروقی، رعایت اعتدال و نظم در مصرف وعده‌های غذایی است؛ بنابراین توصیه می‌شود تمام وعده‌های غذایی در زمان مشخص و با اندازه‌های کافی مصرف شود.

از پرخوری و یا حذف یک وعده غذایی، خودداری شود.

· وعده‌های با حجم بالا و میزان زیاد چربی، خطر سکته‌های قلبی و نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.

تا حد ممکن از مصرف شیرینی‌های خامه‌ای و نوشیدنی‌های شیرین شده و تنقلات چرب و نمکی خودداری شود.

روزانه نهایت ۵۰ گرم از انواع مغز‌ها و آجیل استفاده شود و از مصرف یک کاسه آجیل در هر مهمانی پرهیز شود.

روزانه دست کم ۸ لیوان آب و مایعات مصرف شود.

برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود مصرف میوه و سبزی در تمام وعده‌های اصلی و میان وعده قرار گیرد.

در کنار چای و دمنوش، یک عدد خرما یا انجیر یا توت خشک، جایگزین قند، شکر و نبات شود.

وعده شام سه تا چهار ساعت قبل از خواب میل شود و توصیه می‌شود به صورت سبک و کم چرب باشد. غذای چرب علاوه بر ایجاد بی نظمی در فعالیت قلب، با کاهش میزان استراحت بدن و در ادامه خستگی و کسالت در روز‌های آینده همراه است.

توصیه می‌شود بیماران قلبی عروقی، دارو‌های مصرفی خود را به همراه داشته باشند.

توصیه می‌شود بیماران قلبی عروقی در صورت تایید پزشک معالج خود، تا حد ممکن و با رعایت اعتدال، فعالیت سبک و پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهند.

انتهای پیام/