نوجوان ۱۵ ساله ای که لیسانس گرفت
نوجوان ۱۵ ساله ای که لیسانس گرفت
زهرا طالبی که در سن ۱۱ سالگی کل قرآن را ۸ ماهه در کنار تحصیل در بیت الاحزان سروستان حفظ کرده بود، موفق شد در ۱۵ سالگی لیسانس علوم قرآن و حدیث را دریافت کند .

به گزارش مهرنما فارس، زهرا طالبی که در سن 11 سالگی کل قرآن را 8 ماهه در کنار تحصیل در بیت الاحزان سروستان حفظ کرده بود، موفق شد در 15 سالگی لیسانس علوم قرآن و حدیث را دریافت کند . در حالی که همزمان در رشته ریاضی فیزیک هم در دوره متوسطه تحصیل می کند اما او اهداف بزرگتری در سر دارد.

گفت و گوی با این نوجوان قرآنی و موفق داشتیم که در ادامه می خوانید:

زهرا طالبی طالب بیگی هستم ۱۵ ساله  از توابع شهرستان سروستان.

از کودکی در کلاس قرآن روستا شرکت می‌کردم و جزء ۳۰ را توانستم حفظ کنم ولی از سال پنجم دبستان که با مؤسسه بیت الاحزان شعبه سروستان آشنا شدم فعالیت قرآنی را به صورت جدی‌تر آغاز کردم.

وی در مورد اشخاص حمایت کننده مسیرش می‌گوید: پدر و مادرم حمایت های بسیاری از من کردند و مخصوصاً پدرم که کارگر است با توجه به این که در روستا بودیم و محل برگزاری کلاس‌ها در شهر بود وسیله نقلیه را هر روز فراهم می‌کرد. استاد عزیزم سرکار خانم شفیعی هم از ابتدا همواره مرا تشویق می‌کردند و اساتید دیگرم مثل سرکار خانم تمدن و معلمان مدرسه هم مرا در این راه یاری می‌کردند که از همگی تشکر می‌کنم.

طالبی در مورد زمان شروع به حفظش بیان کرد: کلاس پنجم ابتدایی بودم حدوداً ۱۱ سال داشتم که تصمیم به شروع حفظ در کلاس‌های حفظ تخصصی بیت الاحزان سروستان گرفتم. چون منزلمان در روستا بود و باید هر روز جهت شرکت در کلاس‌های به شهر می‌رفتم کمی سختی داشت ولی با توجه به علاقه‌ای که داشتم تحمل این مسیر برایم آسان بود.

در طول حفظ مرخصی تحصیلی نگرفتم  اواخر تابستان سال ۹۶ بود که به طور رسمی حفظ تخصصی خود را در شعبه سروستان شروع کردم و همزمان به تحصیل خود نیز ادامه می‌دادم. ابتدا با حدود یک صفحه حفظ شروع کردم و به مرور با توجه به علاقه زیادی که به حفظ پیدا کرده بودم تعداد صفحات حفظ روزانه را به ۴ صفحه رساندم و موفق شدم در پایان اردیبهشت ماه سال ۹۷ که کلاس ششم بودم کل قرآن کریم را حفظ کنم. البته لطمه ای هم از لحاظ درسی ندیدم و با معدل بالا سال ششم را تمام کردم.

وی از کنکور کارشناسی ارشد و مدرک لیسانسش گفت: با تشویق مربی عزیزم سرکار خانم شفیعی از سال گذشته برنامه تثبیت محفوظات و دوره های تجوید را به منظور شرکت در آزمون درجه سه حفظ قرآن کریم سازمان دارالقرآن شروع کردم.

همزمان با کمک یکی از مؤسسات به صورت غیر حضوری شروع به خواندن دروس کارشناسی علوم قرآن و حدیث کردم در حالی که در سال نهم هم در حال تحصیل در مدرسه بودم. جالب است بدانید معدل من در این سال بالای نوزده شد در حالی که همزمان در سه بخش در حال فعالیت بودم. خانم شفیعی علاوه بر کلاس‌های مجازی که داشتم به صورت ویژه برای ارتقای کیفیت دروس کنکور ارشد نیز با من کار می‌کردند و کتاب‌های دانشگاهی را در اختیار من قرار می‌دادند. پس از آن در آزمون درجه سه حفظ سازمان دارالقرآن شرکت کردم و در اردیبهشت ماه هم آزمون کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث را دادم. که خوشبختانه در هر دو آزمون موفق به کسب حد نصاب لازم با نمره بالا شدم و بحمدالله مدرک کارشناسی علوم قرآن و حدیث را کسب کردم.

در ادامه از تاثیر قرآن بر زندگی‌اش را شنیدیم:

اکنون به هرجا رسیده ام از برکت قرآن بوده است. حتی درس‌هایم هم از وقتی حفظ قرآن را شروع کردم قوی تر شد. قرآن روی رفتار و کردارم خیلی تأثیرگذار بوده است. نکته دیگر این که در زمان حفظ خیلی از دوستانم که مرا می‌دیدند به حفظ قرآن علاقمند شدند و برخی از آن‌ها چندین جزء قرآن را حفظ کردند.

و سخن آخری که از زهرا طالبی داشتیم:

بندگی تنها شایسته ذات اقدس خداوند متعال است ولی با توجه به حدیث شریف «هر کس به من حرفی بیاموزد مرا بنده خود کرده است» بر خود لازم می‌دانم از زحمات بی دریغ اساتید عزیزم سرکار خانم شفیعی، خانم تمدن،دکتر فتحی پایه گذار بیت الاحزان سروستان، استاد صدرآبادی و استاد احمد اسدی از دانشگاه شیراز تشکر کنم که خیلی زحمت کشیدند. همچنین از پدر و مادرم که از همان ابتدا با فراهم کردن امکانات و وسایل رفت و آمد و همراهی در پرسیدن دروس حفظ و حمایت های بی دریغشان مشوق اصلی بنده بودند تشکر ویژه می‌کنم.

اسلام آموختن دانش را فریضه دانسته و بر آن تاکید نموده است.البته در نظر قرآن کریم منظور نوع خاصی از علم(مانند فلسفه،علوم تجربی،اجتماعی یا احکام الهی و…)نیست،بلکه علم به معنای عام،مورد توجه اسلام است

تا آنجا که در روایات ساعتی تفکر در معارف اسلامی، از هفتاد سال عبادت بهتر است.

در آیه ای از قرآن کریم می‌خوانیم:(هل یستوی الذین یعلمون والذین لایعلمون انما یتذکر اولوالالباب) «آیا افراد دانا و نادان با هم مساوی هستند؟

پس قرآن هم تاکید فراوانی بر علم و دانش داشته و در آیات بسیاری از عالمان و دانشمندان ستایش کرده است.

انتهای پیام/

  • منبع خبر : علم و فناوری