به گزارش مهرنما فارس ،مدیر گروه زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: با تلاشهای صورت گرفته در یک سال گذشته انجمن اندومتریوز ایران، به عنوان نهاد علمی و اجرایی در خصوص این بیماری در شیراز تشکیل شد، و شناسایی و درمان زود هنگام بیماران، کاهش عوارض و هزینههای ناشی از این بیماری و راه اندازی مراکز تشخیص و درمان اندومتریوز در دیگر استانهای کشور از اهداف تشکیل این انجمن ملی است.
دکتر سعید البرزی افزود: این موفقیت به دلیل پیشتازی متخصصان و جراحان شیرازی در تشخیص و درمان این بیماری حاصل شد.
او در حال حاضر عضو انجمنهای جهانی و آسیایی اندومتریوز است و پیش از این هم ریاست انجمن آسیایی اندومتریوز را در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی بر عهده داشته است.
دکتر سعید البرزی افزود: با راه اندازی انجمن اندومتریوز ایران علاوه بر امکان اشتراک گذاری توانمندیهای جراحان و متخصصان ایرانی در سطح بین المللی، زمینه به روزرسانی دانش دست اندرکاران حوزه زنان و زایمان کشور هم فراهم شده است.
این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز که در انتخابات اعضای هیات مدیره با حضور نمایندگانی از سراسر کشور، به ریاست انجمن اندومتریوز ایران برگزیده شد، افزود: همه متخصصان حوزه زنان و زایمان کشور به صورت پیوسته و متخصصان کلورکتال، رادیولوژی و اورولوژی میتوانند به صورت ناپیوسته در این انجمن عضویت داشته باشند.
رییس انجمن اندومتریوز ایران با بیان اینکه به غشای داخل رحم، «اندومتر» گفته میشود، افزود: اندومتریوز زمانی رخ میدهد که این غشا به صورت نا به جا، خارج از رحم رشد کرده و به بافتهای همجوار هم نفوذ پیدا کند.
شایعترین بخش بدن که با این بیماری درگیر میشود، اندامهای حفره لگن، به ویژه تخمدانها، بخشی از روده که در حفره لگن قرار گرفته، کلیه و مثانه، رباطها و اعصابی است که در ناحیه لگن قرار دارند و در مواردی با شیوع کمتر، اعضای خارج از لگن نیز ممکن است با این بیماری درگیر شوند.
دکتر البرزی افزود: ۱۰ درصد بانوان در سنین باروری و ۳۰ تا ۵۰ درصد بانوانی که دچار مشکل نازایی هستند، در معرض خطر ابتلا به اندومتریوز قرار دارند.