راه اندازي عمل برونكوسكوپي ريه در بيمارستان پيمانيه جهرم
راه اندازي عمل برونكوسكوپي ريه در بيمارستان پيمانيه جهرم
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جهرم از راه اندازي عمل برونكوسكوپي ريه در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مهرنما دكتر قهرمان بمانا معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي جهرم از راه اندازي عمل برونكوسكوپي ريه براي نخستين بار توسط فوق تخصص ريه دكتر ژيلارحمانيان در بيمارستان پيمانيه جهرم خبر داد و گفت: در تاريخ ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۰ دستگاه برونكوسكوپي در بيمارستان پيمانيه راه اندازي و تا كنون سه بيمار تحت عمل برونكوسكوپي ريه قرار گرفته اند.

وي گفت: قبل از راه اندازی دستگاه برونكوسكوپي ريه در بيمارستان پيمانيه جهرم، بیماران جهت برونکوسکوپی به شیراز ارجاع داده می شدند كه با خريداري اين دستگاه و راه اندازي آن، نياز بيماران در جهرم بر طرف شد.

وي با اشاره به هزينه خريد دستگاه برونکوسکوپی گفت: هزينه خريد اين دستگاه، ۱ ميليارد ۵۰۰ ميليون تومان بوده است كه ۲۰۰ ميليون آن توسط خير سلامت دانشگاه آقاي حاج سعيد نيك حالت به دانشگاه علوم پزشكي جهرم اهداء و بقيه هزينه توسط وزارتخانه تامين شده است.

دكتر ژيلا رحمانيان فوق تخصص ريه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جهرم درباره عمل برونكوسكوپي و روش انجام آن گفت: برونكوسكوپي روشي است كه به پزشك متخصص ريه اجازه مي دهد تا ريه و مجراي هواي بيمار را بررسي كند. در اين روش يك لوله نازك برونكوسكوپ از راه مجراي دهان يا بيني وارد ريه ها مي شود. در انتهاي اين لوله هاي نازك يك دوربين و منبع نور تعبيه شده تا پزشك محيط داخل ريه را بهتر ببيند و يافته هاي خود را مستند كند.

به گفته اين فوق تخصص ريه، برونكوسكوپي معمولا براي يافتن ريشه مشكلات ريوي انجام مي شود. به عنوان مثال پزشك با مشاهده سرفه مداوم، عفونت يا هر چيز غير معمولي كه در راديوگرافي قفسه سينه يا آزمايش هاي ديگر مشاهده شود برونكوسكوپي ريه را براي بيمار تجويز مي كند.

وي مهم ترين دلايل انجام برونكوسكوپي را تشخيص مشكلات ريوي، شناسايي عفونت ريه و برداشتن نمونه از بافت ريه ( بيوپسي ريه) دانست.

🔹به گفته وي معمولا اين عمل به صورت سرپايي انجام مي شود و بيمار بعد از عمل، همان روز از بيمارستان مرخص خواهد شد. اما گاهي بسته به روش انجام برونكوسكوپي نياز است بيمار تا مدتي تحت نظر باشد. بیشتر افراد هنگام انجام برونکوسکوپی هوشیار هستند. قبل از عمل، پزشک بی حسی موضعی را در بینی و گلو اسپری می کند تا ناحیه محل برونكوسكوپي بی حس شود. پزشکان متخصص فقط در موارد نادر، هنگامی که انجام برونکوسکوپ سفت و سخت باشد، بیهوشی عمومی را توصیه می کنند.

🔹به گفته وي عمل برونکوسکوپی براي بیماران قلبی و یا مبتلا به فشار خون قابل اجرا است. به طور كلي اين عمل خطري براي فرد نداشته و عوارض ناشي از آن بسيار نادر و معمولا جزيي است.

🔹وي از همكاري خوب مدير بيمارستان پيمانيه جهرم در راه اندازي اين دستگاه تشكر و قدرداني نمود و گفت: دستگاه برونکوسکوپي نقش موثري در درمان بيماران با مشكلات ريوي دارد كه با راه اندازي آن در بيمارستان پيمانيه، بيماران نياز به مراجعه به ديگر مراكز درماني ندارند.

 

انتهای پیام/