به گزارش مهرنما فارس، عزت اله رضایی کارشناس بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:استفاده از آب ناسالم در مسافرت های نوروزی بیماری های به همراه دارد.
وی افزود:آب بسته بندی شده در مسافرت را استفاده کنیم تا خطرات این انتقال کاهش یابد.
بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب ناسالم
· بیماری هایی که در اثر افزایش یا کمبود املاح محلول، موجود در آب آشامیدنی بروز می کند.
· بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنها است.
· بیماری هایی که آب، محیط پرورش میزبان یا عامل سببی آنها است.
· بیماری هایی که آب به صورت غیرمستقیم در انتشار آنها نقش دارد.
از مهمترین بیماری هایی که آب وسیله انتقال آنهاست، می توان به وبا، تب روده، شیگلوز، تولارمی، توبرکولوزیس، لپتوسپیروز و آمیبیاز اشاره کرد.
پیشگیری از ابتلا به بیماری های قابل انتقال در اثر مصرف آب ناسالم
· در هنگام مسافرت از آب های بسته بندی شده استفاده کنیم.
· یخ مصرفی را از محل های بهداشتی و مطمئن تهیه کنیم.
· از نوشیدن آب های غیر قابل اطمینان در جاده ها، پارک ها و باغ ها اجتناب کنیم.
· از آب رودخانه ها و جویبارها برای نوشیدن، پخت غذا و شست و شوی سبزی، میوه، ظروف و لباس استفاده نکنیم.
· آب را در ظروف تمیز نگهداری کنیم و درپوش مناسب روی آن قرار دهیم.
· چنانچه ناچار به استفاده از آب رودخانه و دریاچه هستیم، به این نکته ها توجه جدی داشته باشیم:
– ابتدا آب را در ظرفی برای مدتی ساکن بگذاریم تا ناخالصی های آن ته نشین شود و یا از یک حوله تمیز آب را عبور دهیم.
– آب را برای مدت ۳ دقیقه بجوشانیم. اگر در ارتفاعات هستیم این مدت زمان لازم است به ۱۰ دقیقه افزایش یابد.
– می توانیم از قرص های ضد عفونی کننده یا فیلترهای تصفیه آب مطابق با راهنمای آنها استفاده کنیم.