به گزارش مهرنما فارس ، سید وحید حسینی رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری که به مناسبت آغاز هفته ملی سلامت برگزار شد، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شاهد توسعه و بهره برداری از بیمارستانهای دولتی در شهرستانهای استان بوده ایم، اما در این سالها بیمارستانی دولتی در شیراز راه اندازی نشده و بیشتر مراکز درمانی به همت خیران سلامت استان در شیراز به بهره برداری رسیده است.
او با اشاره به کسب مجوز راه اندازی ۲ بیمارستان دولتی در شیراز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، افزود: امسال عملیات اجرایی بیمارستان بزرگ محمد رسول الله (ص) با هزار و ۲۰۰ تخت بیمارستانی در ورودی بلوار حسینی الهاشمی که در واقع بیمارستان نمازی شماره ۲ محسوب میشود و نیز بیمارستان حضرت صدیقه طاهره (س) با هفتصد تخت بیمارستانی در میانرود، آغاز میشود.
سید وحید حسینی گفت: با تلاشهای صورت گرفته و همکاری و حمایت استاندار فارس، اعتبار مورد نیاز این مراکز در سفر ریاست جمهوری تامین شده و با همکاری مجموعه وزارت بهداشت، مراحل آغاز و پیشبرد این طرحها در حال انجام است که گامی پُر شتاب برای بهبود کیفی و کمی خدمات سلامت در شیراز، به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور محسوب میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: بیمارستان ۳۱۳ تخت خوابی خاتم الانبیاء (ص) نیز با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که با برنامه ریزیهای صورت گرفته تا سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
حسینی در ادامه بر اهمیت نقش آفرینی مردم در حوزه سلامت تاکید کرد و گفت: تجربه کرونا، اهمیت مشارکت عمومی را بیش از پیش به تصویر کشید و همچنین بعد دیگر این همه گیری، نمایش پیوستگی تمامی مردم دنیا به یکدیگر و نقش هر کدام از ما در توسعه سلامت عمومی بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز توجه به گسترش برنامههای آموزش نیروهای متخصص در مجموعه سلامت و در دوران پساکرونا را از دیگر برنامههای در دست اجرا برشمرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دارا بودن ۶۴ مرکز تحقیقاتی، بیشترین آمار را در میان دانشگاههای علوم پزشکی کشور به خود اختصاص داده که در کنار هفت مرکز رشد و شرکتهای دانش بنیان، تلاش میشود تا بتوانیم زمینههای کارآفرینی، استقلال ملی و خودکفایی در حوزه سلامت را هم راستا با فرمایشات مقام معظم رهبری، محقق سازیم.
حسینی، راه اندازی امکان تولید دستگاههای لاپاراسکوپی در شرکتهای دانش بنیان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به عنوان تکنولوژی انحصاری چند کشور محدود در دنیا را از جمله دستاوردهای این مراکز برشمرد و افزود: همچنین در دوران کرونا، تولیدات این شرکتها توانست نقش موثری در کاهش نیاز مردم استان به محصولات محافظتی داشته باشد.
او همچنین فعالیت دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی شیراز به عنوان دومین دانشکده با این محوریت علمی پس از تهران را از دیگر توانمندیهای مجموعه سلامت فارس برای پیشبرد اهداف فناورانه در حوزه بهداشت و درمان برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت کنونی کرونا در استان فارس اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۱۰ شهر استان در وضعیت آبی و دیگر شهرستانها در وضعیت زرد است و در زمینه واکسیناسیون کرونا نیز ۹۳ و نیم درصد از جمعیت هدف دز اول، ۸۸درصد دز دوم و ۴۹ درصد نیز دز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند که آمار موفقی در سطح کشور محسوب میشود.
حسینی همچنین با اشاره به آمادگی مجموعه سلامت استان برای تزریق مرحله جدید واکسیناسیون با اولویت افراد بالای ۷۰سال، کادر بهداشت و درمان و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و بیماریهای زمینه ای، یادآور شد: دستیابی به وضعیت باثبات کنونی و کاهش آمارها، حاصل تلاش شبانه روزی مجموعه سلامت، همکاری اصحاب رسانه و مردم استان، مشارکت مسوولان استان و اطلاع رسانی به موقع است.
او گفت: برنامههای هفته ملی سلامت در استان فارس با شعار سلامت ما، سلامت سیاره ما، از امروز آغاز شده است و تا بیست و سوم اردیبهشت ادامه خواهد داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به اجرای بیش از ۲۰۰ برنامه در استان همزمان با هفته سلامت اشاره کرد و افزود: امسال برنامههای هفته سلامت با تاکید بر نقش محوری مردم و سازمانهای مردم نهاد در حفظ سلامت و کمک به نظام بهداشت و درمان برگزار میشود.
انتهای پیام/